Henkilöstö

Fysiohuoneen henkilökunta
Jarkko, Esa, Armi ja Eija

Armi Ratamaa, fysioterapeutti, MST

Olen mäntyharjulainen fysioterapeutti – manuaalinen selkäterapeutti (MST). V.1980-1989 olen toiminut vastaanotto-osastoavustajana Mäntyharjun terveyskeskuksessa, lääkintävoimistelijaksi valmistuin Mikkelin terveydenhuolto-oppilaitoksesta joulukuussa 1991. Sen jälkeen toimin puoli vuotta Mäntyharjun terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla fysioterapeutin sijaisena ja heinäkuussa 1992 perustin FYSIOHUONEEN, joten kokemusta fysioterapeuttina ja yrittäjänä on kohta 30 vuodelta.

Vyöhyketerapiaa opiskelin perusjärjestelmän osalta v. 1994, mistä lähtien olen tehnyt sitä fysioterapian ohessa. Manuaalinen selkäterapeutti-koulutuksen kävin 2006-2007. MST-koulutus oikeuttaa minut tekemään mm.monipuolisia nivelten ja nikamien mobilisaatiohoitoja sekä manipulaatioita.  Syksyllä 2006 kävin Braingym (aivojumppa) koulutuksen. Aivojumppaa käytetään mm. muistihäiriöiden, keskittymisvaikeuksien, lukemis- ja kirjoittamisvaikeuksien ja esim. ADHD:n hoitoon. 2007 keväällä täydensin kädentaitojani dosentti, fysiatrian ylilääkäri Jari Ylisen kurssilla osteopaattinen mobilisoiva hieronta. Keväällä 2008 aloitin kaksivuotisen yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opiskelun, tämä tutkinto on suoritettu tammikuussa 2010. Marraskuussa 2008 kävin kolmipäiväisen triggerikoulutuksen. Joulukuussa 2009 suoritettu Jari Ylisen akupunktiokoulutus, uusi työkalu kivun hoitamiseksi. Keväällä 2012 kävin Mikkelin kesäyliopistossa koulutuksen: Fysioterapia selän vaivojen kuntoutuksessa. Koulutus antoi erityisosaamisen alaselän liiketoimintahäiriöiden tunnistamisessa ja hoitamisessa. Syksyllä 2013 kävin myofaskiaalisen teippauksen peruskurssin ja täydensin sitä kesällä 2014 teippauksen kehittäjän Markus Erhardtin koulutuksessa.

V. 2014-2015 kävin faskiamanipulaatiokoulutuksen Mikkelin kesäyliopistossa, opettajana oli Tiina Lahtinen-Suopanki. Faskiamanipulaatio on uusi tehokas työkalu tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitamiseksi. Olen saanut myös uusia työkaluja fysioterapeuttiseen tutkimiseen, testaamiseen ja fysioterapeuttisen erotteludiagnostiikan tekemiseen.

v. 2017 olen kahteen otteeseen päivittänyt tietoutta kivun hoidosta, viimeisin on toukokuulta 2017 fysioterapian professori Hannu Luomajoen koulutus.

v. 2018 ja v. 2019 olin opiskelemassa liikkeen ja liikekontrollin häiriöistä fysioterapian professori Hannu Luomajoen ja fysioterapeutti Jarmo Ahosen koulutuksessa Italian Meranossa.

Harrastan valokuvausta, maalaamista, laulamista, lukemista, leipomista ja opiskelemista sekä tietysti liikuntaa, erityisesti kuntosali- ja kahvakuulaharjoittelu ovat mieluisia.

Jarkko Härkänen, fysioterapeutti amk, MST

Ristiina-Cityn lahja Mäntyharjun fysioterapian kentälle. Valmistuin fysioterapeutiksi Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksiköstä keväällä 2003. Tuosta vuodesta asti olen työskennellyt Fysiohuoneen palveluksessa.

Tammikuussa 2008 valmistuin Manuaaliseksi selkäterapeutiksi (MST). Tämä lisäkoulutus antaa minulle lisäeväitä erikoishoitoihin, kuten mobilisaatioihin ja manipulaatiohoitohin. Marraskuussa 2008 täydensin kädentaitojani triggerikoulutuksella. Marraskuussa 2013 opiskelin myofasciaalisen teippauksen taitoja.  Keväällä 2017 päivitin tietojani kivun hoidon osalta Mikkelin kesäyliopiston järjestämässä koulutuksessa. Syksyllä 2019 päivitin tietojani fysioterapiasaralla koulutuksessa: Back to basics.

Vapaa-aikana toimin jalkapalloilijoiden parissa.

Esa Ratamaa, fysioterapeutti amk, koulutettu hieroja

Olen nuori, urheilullinen fysioterapeutti. Tavoitteenani on elämän mittainen kouluttautuminen ja uuden oppiminen.

Olen käynyt lisäkoulutuksia kroonisen kivun hoitoon, liikekontrolliin ja sen häiriöihin, sekä manuaalisiin käsittelyihin ja lääkeohjeistukseen lisäkoulutuksia. Lisäksi olen käynyt akupunktio koulutuksen, joka on mahtava lisä kivunhoidoksi.

Eija Vitikainen, ajanvaraussihteeri

PERTUNMAAN TOIMIPISTELLÄ PALVELEE:

Helena 2014-001Helena Seppänen, työfysioterapeutti

Olen Seppäsen Helena, työfysioterapeutti. Alalle olen valmistunut -79 Helsingin IV sairaanhoito-oppilaitoksesta, jonka jälkeen työskentelin Lahden kaupunginsairaalan kuntoutusosastolla. Lahdesta muutin Ylläksen kupeeseen ja olin vuoteen -99 töissä Kolarin terveyskeskuksessa. Sitten olikin muutto Mäntyharjulle ja tietojen päivittäminen Mikkelin AMK:ssa, jossa suoritin AMK -tutkinnon fysioterapeutin ammatistani. Vuonna 2002 erikoistuin Lahden AMK:ssa työfysioterapiaan. Olen myös suorittanut fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen v. 2016-2018. Työvuosia on melkoisen runsaasti, joten kokemusta piisaa. Vuosien varrella on tullut käytyä myös monenlaisia kursseja ja koulutuksia. Pertunmaan terveyskeskuksen fysioterapiaan tulin v. 2002, jossa nykyisin työskentelen ½ fysioterapeutin toimessa sekä muutamana päivänä viikossa yrittäjänä Fysiohuoneen Pertunmaan toimipisteessä. Harrastuksiani ovat mm. liikunta, metsästys ja askartelu.