Henkilöstö

Fysiohuoneen henkilökunta

Jarkko, Esa, Armi ja Eija

 

Armi Ratamaa, fysioterapeutti, MST

Olen mäntyharjulainen fysioterapeutti – manuaalinen selkäterapeutti (MST). V.1980-1989 olen toiminut vastaanotto-osastoavustajana Mäntyharjun terveyskeskuksessa, lääkintävoimistelijaksi valmistuin Mikkelin terveydenhuolto-oppilaitoksesta joulukuussa 1991. Sen jälkeen toimin puoli vuotta Mäntyharjun terveyskeskuksen fysioterapiaosastolla fysioterapeutin sijaisena ja heinäkuussa 1992 perustin FYSIOHUONEEN, joten kokemusta fysioterapeuttina ja yrittäjänä on kohta 30 vuodelta.

Olen täydentänyt fysioterapiaosaamistani säännöllisesti erilaisin koulutuksin ja kurssein. Tavoitteeni on pysyä fysioterapiasaralla ”ajan hermolla”.

Harrastuksiani ovat valokuvaus, maalaaminen, laulaminen, lukeminen, leipominen, matkustelu ja opiskeleminen sekä tietysti liikunta, erityisesti kuntosali- ja kahvakuulaharjoittelu ovat mieluisia.


Jarkko Härkänen, fysioterapeutti amk, MST

Ristiina-Cityn lahja Mäntyharjun fysioterapian kentälle. Valmistuin fysioterapeutiksi Mikkelin ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksiköstä keväällä 2003. Tuosta vuodesta asti olen työskennellyt Fysiohuoneen palveluksessa.

Tammikuussa 2008 valmistuin Manuaaliseksi selkäterapeutiksi (MST). Tämä lisäkoulutus antaa minulle lisäeväitä erikoishoitoihin, kuten mobilisaatioihin ja manipulaatiohoitohin. Marraskuussa 2008 täydensin kädentaitojani triggerikoulutuksella. Marraskuussa 2013 opiskelin myofasciaalisen teippauksen taitoja.  Keväällä 2017 päivitin tietojani kivun hoidon osalta Mikkelin kesäyliopiston järjestämässä koulutuksessa. Syksyllä 2019 päivitin tietojani fysioterapiasaralla koulutuksessa: Back to basics.

Vapaa-aikana toimin jalkapalloilijoiden parissa.


Esa Ratamaa, fysioterapeutti amk, koulutettu hieroja

Olen nuori, urheilullinen fysioterapeutti. Tavoitteenani on elämän mittainen kouluttautuminen ja uuden oppiminen.

Olen käynyt lisäkoulutuksia kroonisen kivun hoitoon, liikekontrolliin ja sen häiriöihin, sekä manuaalisiin käsittelyihin ja lääkeohjeistukseen lisäkoulutuksia. Lisäksi olen käynyt akupunktiokoulutuksen, joka on mahtava lisä kivunhoidoksi.

Eija Vitikainen, ajanvaraussihteeri

Olen mäntyharjulainen ajanvaraussihteeri. Olen tehnyt työurani asiakaspalvelutehtävissä; erilaisissa myyntitöissä sekä hoitotyössä vanhusten ja lasten parissa. Ammatinvaihdos tuli ajankohtaiseksi vuonna 2017 terveydentilani vuoksi. Työkokeilupaikkaa etsiessäni päädyin Fysiohuoneelle. Aloitin työharjoitelulla, myöhemmin suoritin työn ohessa sihteerin ammattitutkinnon ja valmistuin keväällä 2020. Viihdyn hyvin työssäni ajanvaraussihteerinä, parasta on kohtaamiset asiakkaiden kanssa.


PERTUNMAAN TOIMIPISTELLÄ PALVELEE:

Helena 2014-001

Helena Seppänen, työfysioterapeutti

Olen Seppäsen Helena, työfysioterapeutti. Alalle olen valmistunut -79 Helsingin IV sairaanhoito-oppilaitoksesta, jonka jälkeen työskentelin Lahden kaupunginsairaalan kuntoutusosastolla. Lahdesta muutin Ylläksen kupeeseen ja olin vuoteen -99 töissä Kolarin terveyskeskuksessa. Sitten olikin muutto Mäntyharjulle ja tietojen päivittäminen Mikkelin AMK:ssa, jossa suoritin AMK -tutkinnon fysioterapeutin ammatistani. Vuonna 2002 erikoistuin Lahden AMK:ssa työfysioterapiaan. Olen myös suorittanut fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen v. 2016-2018. Työvuosia on melkoisen runsaasti, joten kokemusta piisaa. Vuosien varrella on tullut käytyä myös monenlaisia kursseja ja koulutuksia. Pertunmaan terveyskeskuksen fysioterapiaan tulin v. 2002, jossa nykyisin työskentelen ½ fysioterapeutin toimessa sekä muutamana päivänä viikossa yrittäjänä Fysiohuoneen Pertunmaan toimipisteessä. Harrastuksiani ovat mm. liikunta, metsästys ja askartelu.