Asentohuimaus

Huimaus on yksi yleisimmistä syistä hakeutua lääkärin vastaanotolle. Väestötutkimuksissa on arveltu, että 10 % suomalaisista potee elämänsä aikana huimausta. Yleisin huimaus on korvaperäinen asentohuimaus, jota kutsutaan myös hyvänlaatuiseksi asentohuimaukseksi.
Tavallisin se on 50-65 vuotiailla, mutta myös muissa ikäluokissa sitä tavataan.

Korvaperäinen asentohuimaus johtuu siitä, että sisäkorvan tasapainoelimessä olevat tasapainokiteet joutuvat väärään paikkaan. Syytä siihen ei tiedetä. Huimauksen tunteen laukaisee tietty asento, se on pahinta makuuasennossa ja illalla makuulle mennessä se voi toistua.

Asentohuimaus voi kestää 1-2 vuorokaudesta jopa viikkoihin tai kuukausiin. Korvaperäinen asentohuimaus on pyörivää, karusellimaista, se alkaa lähes aina äkillisesti.

Korvaperäinen asentohuimaus katoaa itsekseen, mutta asentohoidon avulla oireilua voidaan lieventää ja oireiluaikaa lyhentää.
Asentomanöövereitä ohjaa lääkäri tai fysioterapeutti. Yleensä kerta tai kaksi riittää. Asentomanööverit ovat erittäin tehokas hoitomuoto. Yli 90 % potilaista saa siitä avun.

Meillä asentomanöövereitä ohjaavat fysioterapeutti, MST Armi Ratamaa, fysioterapeutti amk, MST Jarkko Härkänen ja fysioterapeutti amk Esa Ratamaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s